Lasteaiakasvataja ametist unistanud Lehte lõi oma isikliku hoiu

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Kümne lapse emale ja 27 lapse vanaemale Lehte Pikkile on iga päev eriline, emadepäev aga veel erilisem.
Kümne lapse emale ja 27 lapse vanaemale Lehte Pikkile on iga päev eriline, emadepäev aga veel erilisem. Foto: Ain Liiva

Mina elu sees mehele ei lähe. Ja minul saab olema ainult üks laps. Selline oli Lehte Pikki noorpõlveplaan oma elu kavandades. Nii tuntud klišee, kui see ka pole, elul oli Lehtega oma plaan.

Maiki, Marek, kaksikud Merike ja Merli, Margo, Merit, Margus, Mario, Mirjam ning Mati. Need on Lehte kümme last, kelle olemasolu ta nooruspõlves ette näha ei osanud. Ka mehele läks ta juba 18-aastaselt, esimese lapse sündides oli tal vanust 20 aastat. Esiklapse tõi Lehte ilmale Rakvere vanas haiglas Vene tänaval samas palatis ja samas voodis, kus ta ise oli sündinud. Nii teadis Lehte ema rääkida. 22-aastaselt oli naisel juba neli last, kelle seas kaksikud.

Lapsed on Lehtele tegelikult eluaeg meeldinud. Lapsepõlves tahtis ta saada kas lastearstiks või lasteaiakasvatajaks. Loomad meeldisid ka. “Aga kogu aeg kodu küljes kinni olnud noore esimene mõte on saada kodust võimalikult kaugele,” kõneleb Lehte, keda tol ajal Palmses elades ei vaimustanud idee minna kooli Rakveresse, kus lasteaiakasvatajaks õppida sai. Hing ihkas ikka kaugemale ja viis ta Kuremaale zootehnikuks õppima. “Lõpuks töötasin loomakasvatuses ja kodus oli endal lasteaed,” võtab Lehte asja lühidalt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles