Kogunemiskeelule vilistati: alaealised pidutsesid kogu öö, korterielanik turnis 5. korruse rõdudel (6)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere kortermajas toimunud peol lõbustasid noored end asjade rõdult alla loopimisega.
Rakvere kortermajas toimunud peol lõbustasid noored end asjade rõdult alla loopimisega. Foto: Erakogu

Hilisõhtul alguse saanud lärmakas pidu Rakveres Veski tänava kortermajas sai politsei poolt lõpu laupäeva päeval. Peol viibis ka joobes alaealisi.

Laupäeval kella 13.45 paiku teatati politseile kodust lahkunud alaealisest tüdrukust, kes võib olla Veski tänava korteris koos tuttavatega.

Politsei kontrollis aadressi, kus viibisid kaks täisealist ja kuus alaealist, kellest kolm olid tarvitanud alkoholi.

Veski tänava elanik rääkis, et kehtivas eriolukorras toimunud pidu oli juba öösel nii hoogne ja lärmakas, et kisa tõttu oli võimatu magada. Pidu toimus toas ja õues - peol viibinud noored lõbustasid end sellega, et loopisid rõdult alla tekke. Tekiga koos visati alla ka kassipoeg.

Saabunud politseinike ees jäi korteri uks esialgu suletuks, kuid pidu oli selleks ajaks kujunenud nii rajuks, et peokorraldajast korterielanik ronis 5. korruse ühelt rõdult teisele.

Kell 15.30 lahkusid korrakaitsjad kortermaja juurest politseiauto ja -bussiga.

Politseinikud teavitasid juhtunust lapsevanemaid ning noored anti üle vanematele ja hooldajatele. 

Rakvere politseijaoskonna välijuht Ainar Reinmann rääkis, et selliste juhtumite puhul, kus nad avastavad alkoholi tarvitanud alaealise, toimetavad nad noore võimalusel koju ja annavad ta üle lapsevanemale.

"Selgitame alkoholi tarvitamise ohtusid ning loodame, et ka vanemad oma lastele räägivad, miks alkoholi tarvitamisest peaks loobuma," ütles Reinmann.

Politseinik sõnas, et nad mõistavad, et inimesed hakkavad eriolukorra nõuetest väsima ning tahavad sõpradega kohtuda ja koos aega veeta.

"Siiski ei ole praegu veel sobiv aeg suuremates seltskondades kogunemiseks, seda nii õues avalikes kohtades kui ka siseruumides. Viirus levib suurtes seltskondades kiiremini ning võib kaasa tuua uued haigusjuhud," lausus Reinmann.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles