Kiri: tänusõnad kauni elamuse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud.
Jõulud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Paljude Lääne-Viru Pensionäride Liidu eakate liikmete jõulumeeleolu tekkis juba detsembri keskel, kui saime kaunilt kujundatud kutsed üle 80aastaste liikmete jõulukoosviibimisele 21. detsembril Rakvere sotsiaalabikeskuses


Peokohta saabujaid ootas ees pidulik ruum koos jõulupuuga ja kaunilt kaetud lauad, kuid 80aastaseid ja vanemaid ei paistnud küll silma. Peosaalis istusid rõõmsameelsed ning pidulikult ja maitsekalt riietunud daamid ja üksikud härrad. Veel kord sai kinnitust tõdemus – aastad ei loe, kui hing on noor.
Koosviibimine algas pensionäride liidu väsimatu esimehe Eve-Kaia Tamme tervitusega ja järgmise aasta ürituste plaani tutvustamisega.


Järgnes Rakvere linnapea Andres Jaadla tervitus ning ülevaade linna plaanidest ja tegevusest. Ta andis üle kopsaka kommikoti, millest enne peolt lahkumist sai iga osavõtja suu magusaks. Järgnesid maavanem Einar Vallbaumi tervitus, samuti mõne osaleja tänusõnad ja tervitused. Hiljem lõbustas meid Rakvere kultuurikeskuse juhataja Keio Soomelt nii soololaulude kui ühislaulude organiseerimisega.


Koosviibimine oli väga südamlik ja kodune, milles oma osa oli eestlaste traditsioonilisel jõululõunal ja kohvilaual. Tore oli kohtuda endavanustega, kuulda uudiseid, teha ühiseid plaane järgmise aasta kohta. Ei kuulnud, et keegi oleks oma haigustest rääkinud. Haigused olid koju jäänud.
Kahjuks elasime üle ka väga kurva leinaseisaku minuti meie hulgast lahkunud suurepärase organisaatori, Rakvere pensionäride liidu asutaja Vireni Haho mälestuseks. Aga looduse ja saatuse vastu ei saa ja meie eas tuleb kogeda kahjuks liiga sageli kaotusvalu.


Anname endale aru, kui palju ettevalmistust nõudis pidu meie juhatuselt, oleme väga tänulikud kogu juhatusele eesotsas väsimatu ja teotahtelise esimehe Eve-Kaia Tammega. Oleme südamest liigutatud, et linnapea ja maavanem, vaatamata pingelisele tööle, leidsid aega eakate üritusele tulla. Oleme tänulikud Keio Soomeltile südamlike laulude eest. Pikk pai ja suur aitäh Lääne-Virumaa rakenduskõrgkooli toredatele õppuritele, kelle nobedad käed kandsid söögid lauale.
Lahkusime rõõmsal meelel.

Tänusõnad kirja pannud 83aastane tänulik osaleja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles