Paide, Võsu ja Tapa linnasüdameid esitletakse parimate arhitektuursete lahenduste näitusel

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
"Hea avaliku ruumi" projekti läbi uuenduslike keskuste omanikeks saavate asulate projektidest koostati näitus. Fotol on Paide linna planeeritava keskväljaku kohvikuvaade.
"Hea avaliku ruumi" projekti läbi uuenduslike keskuste omanikeks saavate asulate projektidest koostati näitus. Fotol on Paide linna planeeritava keskväljaku kohvikuvaade. Foto: Paide linn

12. mail avatakse Tallinnas Rotermanni kvartalis Eesti Arhitektuurimuuseumi esimene eriolukorra piirangute leevendamise järel külastamiseks lubatud näitus, mis tutvustab 2019. aastal toimunud erinevate Eesti linnade keskväljakute arhitektuurivõistluste parimaid ideekavandeid.

"Hea avalik ruum 2019 arhitektuurivõistlused" näitusel saab tutvuda auhinnatud töödega, mida esitati möödunud aastal toimunud arhitektuurivõistlustele eesmärgiga leida neljale Eesti linnasüdamele uued, tänapäevased ja esinduslikud avaliku ruumi lahendused. Tegemist on "Hea avaliku ruumi" jätkuprogrammi raames läbiviidud arhitektuurivõistlustega, mille raames viiakse läbi ka Paide, Tapa ja Võsu linnakeskuste uuendamine. Programmi raames on juba varasemalt uue ilme saanud Rakvere linna keskus.

Eesti linnade ja asulate keskuste nüüdisajastamine algatati "Eesti Vabariik 100" ja Eesti Arhitektide Liidu koostöös sündinud arhitektuuriprogrammiga "Hea avalik ruum" ning  alates 2014. aastast on korraldatud 20 arhitektuurivõistlust. "Programmi raames toimuvate avalike arhitektuurivõistluste abil rajatakse või rekonstrueeritakse paljudes Eesti linnades ja tõmbekeskustes avaliku linnaruumi alasid, millega taaskäivitatakse olulised kesklinna piirkonnad ning toetatakse kogu linna ja piirkonna edasist arengut," selgitas programmijuht Kalle Vellevoog.

Näitus on publikule avatud 24. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles