Tapa ujula asukohaks on tosin võimalust

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa ujula üks võimalikke asukohti on muusikakoolitagune park, mida praegu kasutatakse avalike ürituste pidamiseks.
Tapa ujula üks võimalikke asukohti on muusikakoolitagune park, mida praegu kasutatakse avalike ürituste pidamiseks. Foto: Vladislav Musakko

Tapa vallavalitsuses analüüsiti linna tulevase ujula võimalikke asukohti ja edastati neist 12 volikogule, kelle teha on lõplik valik.

Vallavanem Riho Tell ütles, et kui volikogu soovib, siis ei takista miski ka avalikku arutelu korraldamast.

Vallavanema sõnul on valiku seas nii kesklinnas asuvad krundid kui ka äärelinna jäävad alad. "Ühe asukohana pakkusime välja muusikakoolitaguse pargi," rääkis vallavanem. "Ujula on võimalik rajada ka niinimetatud Gagarini parki ehk 1. Mai puiestee lõpus asuvale haljasalale, erikooli vana hoone asemele, mille krunt on praegu müügis, linnastaadioni serva. Vabu maatükke on ka sõjaväelinnaku kandis ja riigile kuuluvatel maadel, kuid nende miinuseks on kaugus kesklinnas. Üldjuhul eelistaksime ujula rajamist munitsipaalmaale."

Volikogu hakkab ujula asukohta arutama juba maikuusel istungil. "Plaanis on arutada läbi laekunud ettepanekud ja kujundada oma seisukoht, pakkudes vallavalitsusele meie hinnangul kaks-kolm kõige enam sobilikku kohta," rääkis volikogu esimees Maksim Butšenkov valla pressiteenistuse vahendusel. Ta lisas, et väga oluline on ka kaitseministeeriumi arvamus. "Oleme saatnud asukohtade analüüsi ka kaitseministeeriumile, nende panus ujula projekti elluviimisel on vallaga samaväärne," ütles Butšenkov.

Tapa vallavalitsus algatab Tapa ujula detailplaneeringu pärast seda, kui volikogu on teada andnud selle võimaliku asukoha. "Planeeringu saab algatada eeldatavasti juuni alguses," lausus vallavanem Tell.

Rajatava ujula asukoha valikul lähtutakse sellest, et kompleks asuks võimalikult lähedal Tapa kesklinnale ning toetaks kesklinna arengut ja ergutaks ettevõtlust. Kinnistu peaks paiknema linna lõunapoolses osas, nii on rajatav ujula lähedal nii linnaelanikele kui ka kaitseväelastele. Oluline on ka kinnistu suurus ja kuju: ala peab olema piisavalt suur, et sinna mahuks spordikompleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles