Poodnikud eriolukorras lillepoes: pole midagi sellist näinud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Helksiine lilleäri omanik Valvi Kool ütles, et eile viisid kullerid kohale oma sada kimpu.
Helksiine lilleäri omanik Valvi Kool ütles, et eile viisid kullerid kohale oma sada kimpu. Foto: Kevin Kurs

Eilsel emadepäeval olid lillemüüjatel käed tööd täis. Oma lähedastest hoolitakse ja nii ei mindud eakate emade-vanaemade juurde viirusohus, vaid eriolukorra tõttu saadeti kodus lõksus olevatele kallitele inimestele lilli ja maiustusi kulleriga. Lillepoodnikud ütlesid, et sellist lillede saatmist pole nende silmad varem näinud. 

Helksiine lilleäri omanik Valvi Kool rääkis, et emadele hakati lillekimpe saatma juba neljapäeval. "Eile oli hullumaja. Töötasime kolmekesi ja hilisõhtuni. Kullerid viisid kohale oma sada kimpu," ütles Kool. Tema sõnutsi saadeti emadele-vanaemadele lisaks lillekimpudele potililli. Populaarsed olid ka kommikarbid. "Kaartidele oli kirjutatud pikki luuletusi, millega oli palju vaeva nähtud. Lisaks headele soovidele on paljudel kaartidel kirjas, et varsti näeme," jutustas Valvi Kool.

Lilli saatsid nii kohalikud inimesed kui ka need, kes sunnitud töö tõttu välismaal viibima. 

Rakvere Lillestuudio perenaine Kädi Kokk lausus, et ta pole oma 14 tööaasta jooksul midagi sellist näinud. "Pidin mingi aeg ütlema, et mul pole midagi anda," lausus Kokk.

Saadetud lillekimbud olid uhked ja rohkete õitega. "See oli mega," nentis lillepoodnik.  

Pihlaka müügijuht Tiina Põllu rääkis, et torte osteti tähtsal päeval üllatavalt palju, kuid koju saadeti kulleriga vaid mõned maiustused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles