"Teeme Ära" maskitalgutel valmistati tuhandeid maske

Copy
"Teeme ära" koristustalgud leidsid sel aastal eriolukorrast tingitud piirangute tõttu väljundi - kodustes oludes valmistati kaitsemaske. Foto on illustreeriv.
"Teeme ära" koristustalgud leidsid sel aastal eriolukorrast tingitud piirangute tõttu väljundi - kodustes oludes valmistati kaitsemaske. Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Möödunud pühapäeval lõppenud Teeme Ära üle-eestilise maskitalgute algatuse „Teeme Eesti viirusest puhtaks!“ raames toimus kodune maskitegu 351 paigas ning kokku valmistati 7336 riidemaski.

Lääne- Virumaalased ei olnud samuti maskiteoga kitsid. Ühtekokku valmis maakonnas 119 maski.

"Teeme Ära" talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüüri sõnul läks tänavune maskitalgute algatus igati korda ning maske valmistati üle ootuste palju. "Kuna traditsioonilist talgupäeva ei saanud sel kevadel eriolukorra tõttu korraldada, otsustasime anda oma panuse inimeste teadlikkuse tõstmisse maskide kandmise vajalikkusest, et aidata kaasa viiruse leviku peatamisele ning Eesti naasmisele tavapärase elukorralduse juurde," rääkis Tüür ja lisas, et tänu "Teeme Ära" algatusele on Eestimaa nüüd 7336 maski võrra turvalisem.

"Loodame, et koroonaviirus ei tule tagasi suurte lainetena, aga eks erinevaid viirusepuhanguid võib ka edaspidi ette tulla. Tänavune kevad andis meile kõigile hea kogemuse, kuidas enda ja lähedaste tervist kaitsta ning end ka tulevikus ühiselt viiruste eest hoida," lisas Tüür.

Teeme Ära tänavune algatus „Teeme Eesti viirusest puhtaks!“ sai hoo sisse 20. aprillist ja kulmineerus maikuu esimesel laupäeval, mil traditsiooniliselt toimub üle-eestiline talgupäev. Maskitalgud jätkusid 10. maini. Igakevadise talgupäeva asemel tänavu toimunud kodused maskiteod moodustasid kokku üle-eestilised maskitalgud, mille eesmärgiks oli muuta isetehtud maskide kandmine inimestele omaseks, teadvustada õiget kandmist ning maskikandmise vajalikkust avalikes siseruumides, et tõkestada viiruse levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles