Üks muuseumikülastus annab elule värvi

Inna Grünfeldt
Copy
Üleskutse "Üks külastus" järgijail soovitatakse kasutada sotsiaalmeedias vastavat märgist.
Üleskutse "Üks külastus" järgijail soovitatakse kasutada sotsiaalmeedias vastavat märgist. Foto: Virumaa Muuseumid

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid üleskutse "Üks külastus" teeb muuseumisõpradele ettepaneku selle aasta ja ka järgmise aasta sees külastada vähemalt üht muuseumi kas üksi, sõprade või perega. Väga oodatakse ettevõtmisega liituma ka neid, kes muidu on muuseumidest ringiga mööda kõndinud.

Muuseumid üle Eesti ja maailmas olid eriolukorra tõttu pikalt suletud, ning ehkki paljud tegevused tuli ära jätta või edasi lükata, leidis muuseumirahvas sel ajal võimalusi korraldada virtuaaltuure, pidada veebiloenguid ja väljapanekuid külastajatele nähtavaks teha.

Kõik virtuaalne on jätkuvalt olemas, aga muuseumides kohapeal saadav vahetu elamus on muuseumitöötajate kinnitusel hoopis midagi muud.

Üleskutse "Üks külastus" järgimiseks tuleb muuseumikülastuste kohta jagada sotsiaalmeedias pildimaterjali, lisades juurde üleskutse märksõna #1muuseumikülastus või #1külastus. Samuti võib kasutada märgist "Üks külastus", mille ringjas rahvuslik trikoloor kannab sõnumit, et oleme üks tervik, kus peame kõik üksteist toetama, et püsida ühtsena.

Facebookis on võimalik lisada juurde ka sellekohane profiilipildi raam. Vajalik informatsioon asub lingil www.svm.ee/1kulastus.

SA Virumaa Muuseumid filiaalid avasid uksed täismahus 11. mail, järgides kõiki terviseameti kehtestatud piiranguid klientide turvaliseks teenindamiseks. Külastajatelt oodatakse 2+2-reegli järgimist ja käte desinfitseerimist.

Rohkem infot ja lahtioleku pisut muutunud kellaajad on leitavad kodulehel www.svm.ee. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles