Lihaveised pagesid karu eest kilomeetrite kaugusele

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Haljala vallast Mullamäe lauda koplist panid emadepäeval plehku 15 lihaveist. Arvatavasti ehmatas loomi mõni suurem metsloom. Foto on illustreeriv.
Haljala vallast Mullamäe lauda koplist panid emadepäeval plehku 15 lihaveist. Arvatavasti ehmatas loomi mõni suurem metsloom. Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents

Haljala vallas Võle külas panid pühapäeva hommikupoolikul karjast jooksu 15 lihaveist. 

Võle külas asuva Mullamäe lauda karjak avastas pühapäeva hommikusel ülesõidul 15 lihaveise puudumise, kes veel eelmisel õhtul koplis olid olnud. Veisekarja omaniku Meelis Järve sõnul ehmatas loomi karu või mõni muu suurem metsloom, kes argliku olekuga karjaloomad metsa pagema ajas.

Esmaspäevaks olid tänu tähelepanelike kodanike vihjetele osa loomadest tagasi koju suunatud. "Paraku kõik veel kodus ei ole, viis oleme kätte saanud, ülejäänud on jooksus," avaldas Meelis Järv, kelle sõnul viibivad jooksus olevad loomad Võle külast viie- kuue kilomeetri kaugusel.

Loomad peidavad end metsas ja arglikena eriti hästi kätte ei anna. "Enam-vähem piirkonda teame, kus nad on," ütles Meelis Järv ja lisas, et nüüd jääb üle vaid oodata, millal loomad liikuma hakkavad, sest see on vaid aja küsimus. Pikaaegse kogemusega veisepidaja sõnul tulevad loomad lõpuks küll ise koju tagasi, kuid sellegipoolest hoitakse end loomade liikumisega kursis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles