Raamatukogu avab akna asemel ukse

Inna Grünfeldt
Copy
Möödunud aasta populaarsemaid raamatuid saab Lääne-Virumaa keskraamatukogus jälle oma käega riiulist võtta.
Möödunud aasta populaarsemaid raamatuid saab Lääne-Virumaa keskraamatukogus jälle oma käega riiulist võtta. Foto: Ain Liiva

Lääne-Virumaa keskraamatukogu avab esmaspäeval, 18. mail peale pikka viirusepuhangust tingitud pausi taas uksed. Raamatukogu kõik osakonnad on avatud argipäeviti kella 10–18.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa ütles, et kuna nakkusoht ei ole siiski veel möödas, kehtivad raamatukoguteenusele mõned eritingimused ja piirangud. "Tagamaks nii külastajate kui töötajate ohutust ning takistamaks viiruse levikut, järgime kultuuriministeeriumi juhendis toodud nõudeid. Nõuded on kooskõlastatud terviseametiga," nimetas ta.

Raamatukogu külastajatele kehtib jätkuvalt 2+2-reegel. Riiulite vahel liikujatel ning leti ees ootajatel palutakse hoida kahemeetrist distantsi ning liikuda nii, et ei peaks kitsas riiulivahes teineteisest mööduma.

"Külastajale tagame vahendid käte desinfitseerimiseks. Raamatukogu personal tegeleb pidevalt korduvalt kasutatavate pindade – ukselingid, tehnika, pinnad, väljaanded ja muu – puhastamisega," ütles arendusspetsialist.

Raamatukogu siseruumides palutakse külastajatel võimaluse korral kanda kaitsemaski. Kuna kohapeal kasutatavaid väljaandeid, näiteks ajaleheti ja ajakirju, pole võimalik desinfitseerida ega ka kolm päeva karantiinis hoida, on nende kasutajal maski kandmine rangelt soovituslik, rõhutas Kriisa.

Teenindavad töötajad kannavad lugejate ja iseenda kaitseks korduspuhastatavat visiiri.

Raamatulaenutajal soovitatakse endiselt raamatuid ette tellida, sest see võimaldab hoida liikumise ruumides võimalikult hõredana.

Lugemissaalis võib korraga viibida kuni viis külastajat. Arvutit on võimalik kasutada 2. korruse muusikatoas ja 3. korruse internetipunktis kuni üks tund korraga. Soovi korral võib aja ette broneerida. Arvutitöökohtade ja lugemissaali lugemiskohtade vahele on jäetud piisav vahemaa.

Lasteosakonnast saab raamatuid, ajakirju, lauamänge jms koju laenutada, paraku kohapeal mängida ja aega veeta esialgu veel võimalik ei ole.

Maikuu lõpuni jätkub viivisevaba periood. Raamatuid saab jätkuvalt tagastada raamatute tagastuskasti välisukse juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles