Ajaloost pakatav Pikk tänav meelitab suvekohvikutega

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakveres Pikal tänaval asuv Katariina Kelder avab siis, kui päike sooje kiiri heidab, suvekohviku. Varjud on juba paika seatud.
Rakveres Pikal tänaval asuv Katariina Kelder avab siis, kui päike sooje kiiri heidab, suvekohviku. Varjud on juba paika seatud. Foto: Ain Liiva

Päikselised soojad ilmad on meelitanud inimesi juba välikohvikute lummusse. Rakveres on avatud tuntud headuses suveterrasse, kuid on ka täiesti uusi tulijaid. Ehk antakse juba sel suvel väike tõuge selleks, et uunenenud ajaloolisest Pikast tänavast kujuneks kohvikutetänav.

Eile troonisid küll taevas vihmapilved, kuid söögikohtade omanikud on valmis suvekohvikud avama. Suvekohvikute Mekaks võib lisaks kesklinnale sel aastal kujuneda uue näo saanud kaunis Pikk tänav.

Just eile jõudis Rootsist kohale Katariina Keldri välikohviku tutt­uus mööbel. Rakvere linnavalitsus viskas mingil ajal õhku mõtte, et Pika tänava söögikohtade omanikud võiks mõelda suveterrasside avamisele. Katariina Keldri omanik Tõnu Lepik haaras ideest. “Mõtlesin, et äkki ongi tore. Kui tänav on korda tehtud ja suveterrass sinna sobiks, siis annab see väärtuse,” rääkis Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles