Lääne-Virumaad läbivad raudteed saavad uue turvangusüsteemi

BNS
Copy
Vedurid Tapa depoos.
Vedurid Tapa depoos. Foto: Marianne Loorents

Vabariigi valitsus volitas neljapäevasel istungil majandus- ja taristuministrit Taavi Aasa suurendama Eesti Raudtee aktsiakapitali 10 miljoni euro võrra. Selle raha eest moderniseeritakse muu hulgas Tapa–Narva ja Tapa–Tartu raudtee liikumisjuhtimissüsteem.

Eesti Raudtee on käivitanud taristuülese turvangusüsteemide moderniseerimise projekti, mille esimese etapi eesmärk on paigaldada uus liiklusjuhtimissüsteem raudteelõikudele Tapa–Narva, Tapa–Tartu ja Tartu–Valga ning uuendada rongikaitsesüsteeme ja liideseid Tartu–Koidula raudteelõigul, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Turvangusüsteemide moderniseerimise projekti majanduslik tasuvus väljendub välditavate kulude kaudu.

Projekti esimese etapi maksumuseks on kalkuleeritud 125 miljonit eurot, mida on kavatsetud katta äritegevuse rahakäibe ja Euroopa Investeerimispangast saadava laenu arvel, mille suurus on vastavalt 43 miljonit ja 82 miljonit eurot. Laenuleping on sõlmitud.

Esimese etapi moderniseerimise suurhange eeldatava maksumusega suurusjärgus 84 miljonit eurot ja kaasnevad kaheksa hanget eeldatava kogumaksumusega 41 miljonit eurot on ette valmistatud.

Suurhange kuulutatakse välja 2020. aasta juunis eesmärgiga sõlmida hankelepingud 2020. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles