Tiina Mälberg arvab, et keerulisel kriisiajal on teatril eriti tähtis hoida sidet oma publikuga.
Tiina Mälberg arvab, et keerulisel kriisiajal on teatril eriti tähtis hoida sidet oma publikuga. Foto: Rakvere Teater

Näitleja Tiina Mälberg kutsub täna kell 19 Rakvere teatri otseeetris rääkima "(neljanda) seinaga" – piiluma läbi internetiakna, mida teeb näitleja üksi kodus, millest mõtleb, kust seltsi saab.

Teatri juures hindab Mälberg samuti just vahetut kontakti publikuga, energiavahetust, mis puudutaks. "Näitlejatena toimime tihti nii, et publikuga füüsiliselt samas ruumis, vahel isegi päris lähedal olles jätame loo tõelisuse ja puudutuse huvides mulje, nagu oleksime üksi oma magamistoas, toimetaksime köögis või jalutaksime metsateel. Teatrikeeles on see "avalik üksiolek", nii näitlejat kui ka vaatajat kaitseb teineteise eest maagiline "neljas sein". Nii võib vaatajal tekkida arvamus, et näitleja tema kohalolu ei märka ning ta saab häbitult piiluda kellegi isiklikku ruumi, ja see omakorda võib aidata tal leida vastuseid oma päris küsimustele."

Päriselt kokku saada ja päris küsimustele vastuseid leida võimaldab eriolukorra tingimustes Rakvere Teatri Live. Küsimusi saab ette saata Rakvere teatri Facebooki kaudu. Otseeetri ajal on võimalik küsimusi postitada live'i kommentaaridesse.

Viimasel kohtumisõhtul nädala pärast tuleb vaatajate ette Rakvere teatri loominguline juht Peeter Raudsepp.

Kommentaarid
Copy