Isad on taas oodatud sünnitusele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Esmaspäevast saavad isad taas viibida haiglas oma laste sünni juures ja näha nende esimesi eluhetki. Foto on illustratiivne. 
Esmaspäevast saavad isad taas viibida haiglas oma laste sünni juures ja näha nende esimesi eluhetki. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Esmaspäevast on Rakvere haiglas lubatud sünnitusele terve tugiisik, kelleks võib olla lapse isa või muu lähedane pereliige. Kohustuslik on tervisedeklaratsiooni täitmine ja kontrollitakse kehatemperatuuri.

Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev rääkis, et sünnitaja pereliige peab kogu Rakvere haiglas viibimise aja jooksul kandma kirurgilist näomaski ja tal ei ole lubatud vahepealsel ajal sünnitustoast lahkuda.

"Lähedane peab lahkuma haiglast, kui sünnitaja viiakse sünnitusosakonnast üle sünnitusjärgsesse palatisse," ütles Suurkaev. Sünnitoetajaid – doula'sid ja teisi alternatiivseid tugiisikuid – viirusekartuses sünnitusosakonda ei lubata.

Koroonaviiruse levikuga seotud eriolukorras tehti haiglate sünnitusosakondades karmikäeline otsus – märtsi lõpust alates ei saanud sünnitusel viibida isad ega tugiisikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles