Rahel Vendland: lähtun enda mõtetest ja valitud suunast

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Seiklushimuline abiturient Rahel Vendland armastab loodust ja uute kohtade avastamist. Sellest juhindudes on ta hakanud ka oma tulevikku planeerima, proovides esmalt pääseda kaitseväkke ja seejärel Norra ülikooli.
Seiklushimuline abiturient Rahel Vendland armastab loodust ja uute kohtade avastamist. Sellest juhindudes on ta hakanud ka oma tulevikku planeerima, proovides esmalt pääseda kaitseväkke ja seejärel Norra ülikooli. Foto: Vladislav Musakko

Tamsalu gümnaasiumi abituriendi Rahel Vendlandi soovid on olnud alati konkreetsed ja selged. Aastatepikkune südamesoov saada karastatud kaitseväes ja sõnulseletamatu tõmme Skandinaavia poole on päev-päevalt aina tugevamaks muutunud. Ka islandi keelt on 19-aastane tütarlaps unistuste radadel käies iseseisvalt omandanud.

Peagi keskhariduse omandamist tõendava tunnistuse saav Rahel Vendland edasise pärast end liigselt ei vaeva. Plaan on tema enda jaoks juba niivõrd selge, et enam kaugemale ette mõtlema ei pea. Ta elab päev korraga ja sõnab, et kui plaanid, mis on mõttes, lähevad läbi, on hästi. Kui aga ei peaks minema, pole ka sellest hullu.

Ülikooliõpingud Norras tunduvad läbimõeldud plaanina. Kas teid tõmbab kodumaalt eemale mõte kogemuspagasi täiendamisest või miski muu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles