Koroona laiendatud testimine kestab sel kuul edasi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
16. aprillil said läänevirulased anda esimesed koroonaproovid Rakvere spordihalli parklas asuvas mobiilses testimiskohas.
16. aprillil said läänevirulased anda esimesed koroonaproovid Rakvere spordihalli parklas asuvas mobiilses testimiskohas. Foto: Ain Liiva

Rakvere spordihalli autoparklas jätkub koroonaviiruse läbisõidutestimine.

Avaliku testimise koordinaator, Medicumi juht Tõnis Allik rääkis, et Medicumil ja Synlabil on terviseameti ja riigiga kokku lepitud, et inimestel on võimalus aktiivse koroonaviiruse avastamiseks anda ninaneeluproove üle Eesti vähemalt mai lõpuni.

Mis saab edasi, praegu riigi tasandil veel arutatakse. “Rakveres on Medicumi meditsiiniõed proovi võtnud 557 inimeselt. Lisanduvad veel proovi võtmised kodus Eldred Medicali brigaadide poolt, Lääne- ja Ida-Virumaa peale on märtsi keskpaigast kokku 812 proovi,” lausus Allik.

Ta sõnas, et Rakvere mobiilses testimiskohas on inimestelt ninaneeluproovi võtmine kujunenud sujuvalt. “Medicumi õed kiidavad, et inimesed on väga viisakad, peavad aegadest kinni ja ei ole olnud ühtki ebameeldivust. Inimestel on kaasas olnud dokumendid, mis on proovi andjate tuvastamise võimaldanud teha korrektselt,” vahendas Tõnis Allik.

Testijaid on jagunud, ajad on täis ja koostöö perearstidega on olnud hea. “Suur abi on naiskodukaitsjatest, kes vabatahtlikkuse korras aitavad inimesi suunata,” ütles Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles