Seiklusorienteerumine toimub seekord nutiseadme abil

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Eesmärk on tunda rõõmu vabas õhus liikumisest.
Eesmärk on tunda rõõmu vabas õhus liikumisest. Foto: Vladislav Musakko

Alates esmaspäevast saab jälle seiklusorienteerumisega tegelda. Avatud on 23 rada, millel rohkem kui 240 kontrollpunkti.  Üritus on laienenud väljapoole Lääne-Virumaad ning kaasatud on Jõgeva, Põlva ja Võru maakonna vallad.

Traditsioonilise trükimaterjali asemel võetakse sel aastal kasutusele mobiilse orienteerumise (MOBO) rakendus, mis võimaldab radu läbida tänapäevaste (nuti)seadmetega. Orienteeruja saab valida endale sobiva raja, laadida alla MOBO2 rakenduse ning asuda seiklema. Osaleja andmed laekuvad andmebaasi ning mobiiltelefon asendab kaarti, kompassi ja märkeseadet. Võimalik on valida endale sobiv rada, tempo, liikumisvahend, kaaslane ja päev, millal liikumiseks soovi on. Paljud rajad on läbitavad jalgrattal. 

"Nutilahendus aitab säästa loodust ja raha, ühtlasi on seda mugav kasutada," kõneles üks korraldajates, Kadrina spordikeskuse juhataja Robert Salep. Rajad pakuvad avastamisrõõmu ning alal puuduvad soolised ja vanuselised piirangud. Täpsem info pannakse üles Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) kodulehele ning on leitav ka sotsiaalmeedias.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles