Video: vaata, kuidas vesi Aqva üüratusse basseini saab

Copy
Kaader videost.
Kaader videost. Foto: Pilt videost

Kaks kuud kinni olnud Aqvas avatakse esmaspäevast 25 meetri pikkune ujumisbassein. Märtsis lasti sealt kogu vesi välja, viimastel päevadel on selle täitmisega omajagu aega läinud. Vaata, kuidas vesi Aqva basseini saab.

Kolmapäeval kell 20 avati kraanid ja niimoodi oli eile päeval 25 meetri pikkusse kuue rajaga sportbasseini voolanud vett juba ööpäev läbi. “Praegu pole bassein pooltki veel täis. See on kaugel poolest,” hindas Rakvere Aqva juht Roman Kusma.

Niisamuti nagu bassein veega täitus, soojenes tasapisi ka vesi. “Veetemperatuur peab olema 27–28 kraadi,” sõnas spaajuht.

Täna hommikul pandi kraan kinni - bassein sai vett täis.

Nüüd tuleb veel oodata - kloor on basseinis kuningas, et teda täpselt normi jagu oleks, tuleb paar päeva seda kontrollida.  Esmaspäevast on bassein avatud. 

Kriisikomisjon otsustas sel nädalal, et spaade vee- ja saunakeskuste mõnusid saab nautida alates juunikuust.

Tartu ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar on öelnud, et koroonaviirus kloorivees ega saunakuumuses ei levi.

Roman Kusma tunnistas, et avamine ei tähenda, et olukord poleks enam hull, sunnitud pausist peab hakkama välja rabelema. Julmalt on pihta saadud. “Maikuus on hotelli täituvus olnud päevas kaks-kuus tuba, täituvus on olnud kaks protsenti. Sellega kuidagi ära ei ela,” ütles Kusma.

Aqvas on 120 tuba, kui enne kriisi oli Aqva töökohaks 150 inimesele, siis praegu vaid 128 mehele-naisele.

Loe homsest lehest, mis olukord Aqvas valitseb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles