Tragisid politseikoeri tuleb otsida kaugelt

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Politseikoertest Eestis puudust ei ole – neljajalgseid korravalvureid on 81. Rakveres loob alates aprillist korda viieaastane Tiissel (esiplaanil), kes on siinse pikaajalise koerajuhi Raul Bambergi kolmas “belglane”, samuti on tal abis kohe pensionile suunduv Nacho ja noor Mauser (tagaplaanil).
Politseikoertest Eestis puudust ei ole – neljajalgseid korravalvureid on 81. Rakveres loob alates aprillist korda viieaastane Tiissel (esiplaanil), kes on siinse pikaajalise koerajuhi Raul Bambergi kolmas “belglane”, samuti on tal abis kohe pensionile suunduv Nacho ja noor Mauser (tagaplaanil). Foto: Ain Liiva

Eesti politseis pole ühtedest ametimeestest puudust. Politseikoeri on korda loomas palju, kuid hea ninaga, töökaid ja sobiva iseloomuga loomi on siit maalt keeruline leida. Enamik isendeid on välismaised, kuid õnneks pole nüüdne lukku keeratud maailm nende päralejõudmist palju raskendanud.

Maikuu lõpus läheb pensionile teenekas politseikoer Nacho. Kaks aastat tagasi parimaks teenistuskoeraks nimetatud belgia lambakoer Mecberger Onni, hüüdnimega Nacho, on kinni pidanud mitu kurjategijat ja samuti aidanud leida eksinud inimesi. Nacho on välja teeninud korraliku puhkuse.

Ida prefektuuri koerajuhi Raul Bambergi juures Rakvere politseiosakonnas alustas kuu jagu päevi tagasi karjääriredelil edasi pürgimist vanglaametist saabunud koer Tiissel. Bambergi sõnutsi on koer kenasti sisse elanud, treeningud kulgevad suure rõõmu ja pühendumusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles