Rakveres võeti vahi alla 18-aastane noormees

Toomas Herm
Copy
Korduvalt seadust rikkunud noormees võeti vahi alla.
Korduvalt seadust rikkunud noormees võeti vahi alla. Foto: Urmas Luik

Eelmisel neljapäeval võttis Viru maakohus prokuratuuri taotlusel kaheks kuuks vahi alla kaheksateistkümneaastase noormehe, kellele on esitatud kahtlustus varguses, asja omavolilises kasutamises ja narkootilise aine väikeses koguses ebaseaduslikus käitlemises ning selle andmises nooremale kui kaheksateistaastasele inimesele.

Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi ütles, et vahi alla võetud noormees on juba pikemat aega korravalvurite huviorbiidis olnud. Teda on varem ühel korral varguse eest kriminaalkorras karistatud kuue kuu pikkuse vangistusega, mis asendati 180 tunni üldkasuliku tööga. "Kuid kuna ta rikkus kriminaalhoolduse nõudeid järjepidevalt ja tahtlikult ega allunud mõjutusvahenditele, pöörati tema kandmata osa vangistusest täitmisele," rääkis Satsi.

Maakonna politseijuhi sõnul on tegemist noormehega, kes kaasab oma tegemistesse alaealisi ega hooli kahjust, mida põhjustab noortele negatiivse eeskuju andmine.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Elle Karmi sõnul taotles ta noormehe vahistamist, sest seni rakendatud mõjutusmeetmed ei ole tema hoiakuid muutnud. "Noormees on jätkanud järjekindlalt, tahtlikult ja teadlikult ennast ja teisi kahjustavat tegevust, millega kaasuv negatiivne mõju on pöördumatu," ütles abiprokurör. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles