Eriolukord Rakvere linnavalitsuses: töökoormuse tõus lühendas ametnike reedest tööpäeva

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Eriolukorras hoiab Rakvere linnavalitsus ukse kinni 1. juunini, e-keskkonnas töötamine on aga tõstnud ametnike koormust ja selle kompensatsiooniks on reedene tööpäev lõpetatud juba pärast keskpäeva.
Eriolukorras hoiab Rakvere linnavalitsus ukse kinni 1. juunini, e-keskkonnas töötamine on aga tõstnud ametnike koormust ja selle kompensatsiooniks on reedene tööpäev lõpetatud juba pärast keskpäeva. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eriolukord tähendas eraettevõtluses palgakärpeid ja töökoormuse tõusu. Selgub, et tööle pidid kõvasti pihta andma ka ametnikud. Rakvere linnavalitsuses tõstis e-keskkonnas töötamine ametnike koormust sedavõrd, et reedene tööpäev otsustati lõpetada juba kell 13. 

Rakvere linnapea Triin Varek rääkis, et aprillist rakendati linnavalitsuses osaliselt kaugtööd. Otsekontaktid kodanikega olid võimalikult minimaalsed, neid teenindati interneti ja telefoni teel, kasutades maksimaalselt ära e-riigi võimalusi. "Kuna tagasiside näitas, et e-keskkonnas töötamine on aeganõudvam, tööpäevad venisid pikemaks ja koormus oli igapäevaselt selle võrra suurem, otsustasid linnajuhid lühendada reedest tööpäeva," lausus Varek. Tema sõnutsi kestis nädala viimasel tööpäeval ilma lõunavaheajata töö kella 8–13.

"Eriolukorra ajal jätkus Rakvere linnavalitsuse töö tavapärases rütmis ja mahus," nentis linnapea. Reedese lühendatud tööpäeva kohta sõnas Varek, et päris paljud inimesed olid hõivatud kriisikoosolekute ja muude ajakriitiliste tööülesannetega, mis nõudsid ju tegutsemist kohe, hoolimata nädalapäevast või kellaajast. "Ses mõttes oli koormus ikka tuntavalt suurem," hindas Varek. 

1. juunini on suletud linnavalitsuse välisuks, elanikele osutatakse teenuseid telefoni ja e-posti teel. Kohapeal võetakse vastu ainult neid inimesi, kes on oma külastuse varem registreerinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles