Kindlustus ei luba põlengus olnud kaupa annetada (2)

Katrin Uuspõld
Copy
Rakveres viskasid põlengusse sattunud Rimi minikaupluse töötajad kaupa konteinerisse.
Rakveres viskasid põlengusse sattunud Rimi minikaupluse töötajad kaupa konteinerisse. Foto: Lugeja foto

Eelmisel reedel ja laupäeval täheldasid möödakäijad hiljuti põlema läinud Rakvere mini-Rimi kaupluse juures, et töötajad loopisid kaupa konteinerisse. "Mahlad kallatakse kanalisatsiooni, terved WC-paberi pakendid lõigatakse noaga katki, klaaspurgid toodetega visatakse puruks," kirjeldas pealtnägija. "Miks nad kõik konservid, moosid ja teised terved tooted lihtsalt puruks viskavad, selle asemel et toidupanka või mujale need lihtsalt anda? Eriti praegusel raskel ajal."

Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats selgitas, et kindlustusfirma ei andnud luba kõlblikke tooteid annetada.

"Rakvere Rimi minikaupluse tegemised toimuvad praegu kindlustuse taktikepi järgi. Meil on leping, mille alusel nemad annavad meile teada, mida me tohime oma tulekahjust rikutud kaubaga ette võtta. Arusaadavalt sai kogu kaup tules ja selle kustutamise käigus kõvasti kannatada. Värske kaup oli täiesti kasutu ning seda ei õnnestunud kahjuks kuidagi päästa. Tänaseks on aga selge, et kindlustus soovib osa veel müügiks kõlblikku kaua säilivat kaupa siiski ise realiseerida ning selles osas meil enam sõnaõigust pole," selgitas Katrin Bats.

Tema sõnul läksid möödunud nädalal hävitamisele peamiselt Rimi omamärgitooted. "Neid pole Rimi nõus lepingu järgi kolmandale osapoolele müügiks andma, ent annetanud oleks me need hea meelega. Selle kohta kindlustuselt ka luba küsisime, ent saime sealt paraku äraütleva vastuse. Selline seisukoht oli ka meile ebameeldiv, ent meil ei jää muud üle kui seda aktsepteerida," rääkis Bats. "Oleme juhtunust õppinud ning järgmine kindlustusleping saab kindlasti tehtud selliselt, et me saaks ise toiduraiskamise vältimise osas otsuseid teha."

Rakvere kaupluse edasise käekäigu kohta märkis Katrin Bats, et soov on kauplus taastada. "Hetkel oleme lootusrikkad, et hiljemalt sügiseks on pood taas uues kuues ja avatud," lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles