Rakvere teatris alustati põhjamaise armastusloo proove

Inna Grünfeldt
Copy
Üle pika aja tunnevad näitlejad proovis lavalaudade toetavat puudutust.
Üle pika aja tunnevad näitlejad proovis lavalaudade toetavat puudutust. Foto: Rakvere Teater

Täna alustati Rakvere teatris proove põhjamaise armastuslooga "Charlotte Löwensköld", mis põhineb Selma Lagerlöfi romaanitriloogial "Löwensköldi sõrmus". 

Urmas Lennuki dramatiseering ja lavastus toob vaatajate ette põhjamaise armastusloo, kus avaneb müstiline Skandinaavia kõigi oma kaduma kippuvate väärtustega: au, uhkus, väärikus, eneseohverdus ning õilsameelsus. 

Lavastaja Urmas Lennuki sõnul oli esimene proov rõõmus, aga väga kummaline. "Tore oli üksteist näha ja kõigil oli tahe midagi teha. Samas peavad inimesed olema üksteisest kahe meetri kaugusel. Lauad olid selliste vahedega paigutatud ja igaüks istus oma laua taga," selgitas lavastaja olukorra tavatust. "Väga kummaline on just suhtlemise distants – kuidas rääkida valjusti olulistest asjadest. Esimese proovi saab muidugi niimoodi teha," lausus Lennuk. Lavastaja hinnangul oli näiteseltskond harjumatust olukorrast hoolimata väga rõõmus ja tegutsemisjanune.

Lavastuses mängivad Natali Väli, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Grete Jürgenson, Eduard Salmistu, Imre Õunapuu, Madis Mäeorg.

Rakvere teatri juht Velvo Väli rääkis, et kuna ettevõttesisene töö oli lubatud ka eriolukorra perioodil, käis teatrimajas kontoritöö kõiki reegleid arvestades nii kohapeal kui ka veebipõhiselt, täna astusid aga näitlejad esimest korda taas proovisaali. "Eriolukorra lõppemisega ühtegi teatrisse puutuvat leevendust ei tulnud, aga majasiseselt saime alustada kontaktivabade proovidega. Püüame järgida 2+2-reeglit ja hoolikalt desinfitseerida," sõnas teatrijuht.

"Charlotte Löwensköld" esietendub septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles