Tantsutrenn elutoas ja orkestriproov üksinda

Katrin Uuspõld
Copy
Tarvanpää tantsutrennid veebis on läbi – eile õhtul oli Rahvaaias täiskasvanute esimene vabaõhutrenn, esiplaanil Triinu Sikk ja Kaspar Lood.
Tarvanpää tantsutrennid veebis on läbi – eile õhtul oli Rahvaaias täiskasvanute esimene vabaõhutrenn, esiplaanil Triinu Sikk ja Kaspar Lood. Foto: Vladislav Musakko

Eriolukorras on Tarvanpää tantsijad veebitrenne teinud, Solare lauljad on harjutanud iseseisvalt – valmistutakse Puccini suurteose ettekandeks, Rakvere Linnaorkestri noortebänd ootab aga vabaõhusuvekooli.

Tarvanpää Seltsi tantsijad on kogu koroonakriisi ajal teinud kaks korda nädalas tantsutrenne. Kodus. Üksinda. Veebi vahendusel. Rahvatantsuseltsi kaks juhendajat Triinu Sikk ja Egert Eenmaa astusid kumbki kord nädalas kaamera ette, et Facebook Live’i vahendusel näidata ette harjutused ja tantsujupid, mida on võimalik oma elutoas järele tantsida. Innustunud tantsuseltskond nimetas juhendajatele ka ise lugusid, mille järgi samme seada.

“Algul tundus küll ebakindel selline viis trenni tegemiseks, sest ma pidin ju üksi harjutusi ette näitama ja ei saanud vahetut tagasisidet, ei näinud, kuidas harjutustega toime tuldi, kuidas oli tempo, kas oleks keegi vajanud korrigeerimist, aga ometi andis see mulle kui juhendajale tuge ja kindlust. Ma teadsin, et ei tee seda üksi ja iseendale ning on neid, kes seda hindavad ja kaasa teevad. Tundus, et oldi rõõmsad, et selline võimalus enese liigutamiseks on,” rääkis Sikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles