Matsimoka tööstus püüab poolt miljonit

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Matsimoka lihatööstuse tegevjuht Jan Inno (vasakul) ja pereettevõtte rajaja Aivar Inno.
Matsimoka lihatööstuse tegevjuht Jan Inno (vasakul) ja pereettevõtte rajaja Aivar Inno. Foto: Marianne Loorents

Märtsis ühisrahastusplatvormil Fundwise alanud rahakogumiskampaania Matsimoka lihatööstusele salaamitootmiseks vajaliku uue hoone ehitamiseks käib edasi.

Juuni keskpaigas lukku mineva kampaania käigus on 274 investorit toetanud Matsimoka arengut praeguseks 262 000 euroga. Huljal tegutseva väikelihatööstuse tegevjuht Jan Inno põhjendas kampaania tähtaja teistkordset pikendamist sellega, et praegune strateegia näeb ette algse eesmärgi, 1,2 miljoni euro kogumise asemel poole miljoni euro suuruse summa kokkusaamist. See võimaldaks Inno sõnul rajada ettevõttele esmatähtsa salaamitootmiskompleksi. “Ma arvan, et me peale juunit enam ei pikenda tähtaega, sest siis läheb see juba liiale,” lausus ta ja tõdes samas, et kampaaniaperioodi eelmine pikendamine loodetud efekti ei andnud.

Matsimoka algne plaan oli ühisrahastuse projekti täiemahulise õnnestumise korral laiendada tootmispinda senisega võrreldes kolm korda. Inno märkis, et kasvunumbreid näitab nende toodangu müük kauplusekettidesse: Rimisse, Coopi, Selverisse ja Maximasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles