Inimese tapmises kahtlustatav mees võeti vahi alla

Toomas Herm
Copy
Siin Kadilas Pärna tänava elumaja korteris veretöö toimuski. Veel täna olid korteri kõik kolm akent lahti, sest kuuldavasti on kriminalistide kemikaalid nii vänge haisuga, et seda on väga raske ruumidest välja saada.
Siin Kadilas Pärna tänava elumaja korteris veretöö toimuski. Veel täna olid korteri kõik kolm akent lahti, sest kuuldavasti on kriminalistide kemikaalid nii vänge haisuga, et seda on väga raske ruumidest välja saada. Foto: Vladislav Musakko

Eelmisel kolmapäeval võeti Viru maakohtu loal kaheks kuuks vahi alla 45-aastane mees, keda kahtlustatakse Vinni vallas Kadilas 49-aastase mehe tapmises.

Eelmise nädala esmaspäeval kella 19.40 ajal sai kiirabi teate, et Kadilas Pärna tänava korteris oli kukkunud peaga vastu raudpliiti 49-aastane mees ja saanud lahtise peahaava. Sündmuskohale kihutas asjaolude selgitamiseks politseipatrull. Rakvere politseijaoskonna juhtivuurija Tiina Toost selgitas, et korteris viibinud seltskond oli esmalt rääkinud politseile, et tegemist oli kukkumisega. "Hiljem, kui kannatanu oli juba haiglasse viidud, tunnistasid sündmuskohal viibinud inimesed meedikutele telefonikõnes, et mehele löödi taburetiga vastu pead," rääkis Toost.

Vastav info edastati kohe politseiametnikele, kes pidasid sündmuskohal kahtlustatavana kinni 45-aastase mehe. "Tema suhtes alustati kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel, aga kui kannatanu haiglas järgmisel päeval suri, kvalifitseeriti alustatud kriminaalmenetlus ümber tapmiseks," selgitas Toost.

Juhtivuurija sõnul on tegemist kahetsusväärse juhtumiga, kus korteris viibinud sõbrad tarvitasid alkoholi ning ühise joomise käigus tekkinud konflikt päädis sellega, et 49-aastane mees sai niivõrd raskeid vigastusi, et suri järgmisel hommikul haiglas.

"Vägivallale eelneb enamikul juhtudel alkoholi tarvitamine. Õhkkond joobes inimeste vahel võib järsku muutuda pingeliseks, mis viib ka vääramatute tagajärgedeni. Antud juhtumi tagajärjeks oligi paraku ühe inimese surm," rääkis Toost.

Kahtlustataval puuduvad kehtivad väärteo- ja kriminaalkaristused. Prokurör Ain Tali sõnul taotles prokuratuur tema vahistamist, et hoida ära uusi kuritegusid. "11. mai sündmused ja mehe taust annavad aluse arvata, et ta kaldub alkoholi kuritarvitama, muutub purjus olles agressiivseks ning kipub konflikte lahendama vägivallaga," selgitas Tali. "Meil on põhjendatud kahtlus, et ta on sellise käitumisega põhjustanud inimese surma ning võiks vabaduses sama käitumismustrit jätkates veel kedagi vigastada."

Korteriomanik rääkis, et oli üürinud oma eluruumi ühele metsamehele, kes omakorda sinna kaks töölist elama oli pannud. Kaks meest olid saanud seal elada kaks kuud. Paraku mitte probleemideta. Korteriomaniku sõnul kurtis naaber kolmel korral, et üürnikud teevad lärmi. Korteriomaniku andmetel oli naaber sunnitud ka politsei poole pöörduma.

Ida prefektuurist öeldi, et 8. aprillil oli politsei saanud kõnealuse elupaiga juurde väljakutse. Helistaja oli kurtnud suure lärmi üle. Patrulli kohale saabudes oli kõik vaikne olnud. Ka korravalvurid kutsunud naaber nentis, et lärmamine on lõpetatud.

Korteriomanik tunnistas, et pole veel ise jõudnud sündmuskohal käia. Ka oli ta üllatunud korteri kõigi avatud akende üle. Samas arvas mees, et küllap oli üürnik need avanud. Mis edasi saab, seda korteriomanik veel öelda ei osanud. Kindlasti on tal kavas üürilisega kohtuda ja juhtunust rääkida.

Ida prefektuurist öeldi, et sel aastal on maakonnas registreeritud kaks tapmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles