Kukeküla mänguväljak tuleb loomingulisem

Katrin Uuspõld
Copy
Uus mänguväljak tuleb Jaama 13 ja Küti 17 majade nurka jäävale õuele linna maale. Rakvere linnaaednik Anu Otsma näitas kohapeal plaane – praegune pesukuivatusala jääb mängualast väljapoole.
Uus mänguväljak tuleb Jaama 13 ja Küti 17 majade nurka jäävale õuele linna maale. Rakvere linnaaednik Anu Otsma näitas kohapeal plaane – praegune pesukuivatusala jääb mängualast väljapoole. Foto: Vladislav Musakko

Kui eelmisel nädalal ilmus Virumaa Teatajas artikkel, et Rakvere Jaama tänava mänguväljak lammutati äsja, sest oli amortiseerunud, ning uus väljak rajatakse Jaama 13 ja Küti 17 kortermajade õuealale, olid mõned Jaama 13 elanikud seda lugedes hämmelduses ning võtsid ühendust maakonnalehega.

Põhimuresid oli kolm: kaks kortermaja on nurkapidi kokku ehitatud ning kuumadel suvepäevadel on hoovis leitsak ja see pole sobilik keskkond; uus väljak on mõeldud ka suurematele lastele, kes hiliste tundideni majade akende all mängivad, ja elanikke lärm segab; mänguväljak oleks nagu läbisõiduhoov, sest elanikud pargivad hoovi autosid ning hoovist sõidetakse ka läbi.

Rakvere linnaaednik Anu Otsma selgitas, et mänguväljaku atraktsioonid on mõeldud kuni kaheksaaastastele lastele, kuid enamikku mänguvahendeid saavad kasutada ka kuni 12-aastased lapsed – spordiväljakut sinna ei tule ja 12-aastased peaksid hilisel ajal juba oma kodus olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles