Ka väga hea idee võib vajada suureks saamiseks tuge

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Luureretked OÜ juhataja Merili Vipper näitab lastele telefonist maastikupilte, mille järgi peavad lapsed õige koha üles leidma.
Luureretked OÜ juhataja Merili Vipper näitab lastele telefonist maastikupilte, mille järgi peavad lapsed õige koha üles leidma. Foto: Vladislav Musakko

Alati ei piisa eduka ettevõtte loomiseks pelgalt heast ideest ega innukast juhist. Vaja läheb algkapitali. Mõnedki omavalitsused toetavad tegevust alustavaid ettevõtteid otseselt või kaudselt.

Kahtlemata on ettevõtlus kõikides omavalitsustes üheks prioriteediks. Toob see ju endaga muu hulgas kaasa maksuraha laekumise, töökohad, populaarsuse elukohana. Majanduse edendamiseks on mõned vallad kehtestanud korra, mille alusel jagatakse tegevust alustavatele ettevõtetele toetusi, mis aitavad mõtetel teoks saada.

Kui Tapa valda jõudis alustava ettevõtte toetus koos valdade ühinemisega, oli Tamsalus niisugust tuge pakutud juba mitu aastat. Tapa vallavanema Riho Telli hinnangul on toetuse saajaid paarikümne ringis. “Tamsalust saab heaks näiteks tuua Uudeküla Ehituse, mis on tänaseks arvestatav ja toimiv ettevõte,” kommenteeris Tell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles