Muti matus ehk Mõrv kauni murulapi nimel

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Muttide “künnitöö” ajab aiaomaniku ikka raevu küll, kui tema hoolega rajatud muruplats meenutab pigem miinivälja.
Muttide “künnitöö” ajab aiaomaniku ikka raevu küll, kui tema hoolega rajatud muruplats meenutab pigem miinivälja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Muruplatsile kerkinud mutimullahunnik tekitab aiaomanikus tuska ning mutionule, kes paha aimamata endale hauakääpa üles on ajanud, algab klaperjaht. Arsenal selle väikese looma hirmutamiseks, peletamiseks ja tapmiseks on muljet avaldav.

Seljataha jäänud lumevaesel talvel oli kääbastiku kerkimine eriti hästi jälgitav, sest mutid ei maga talveund. Kokkuhoidlikud aiapidajad kasutavad kõikvõimalikke rahvalikke peletus- ja hävitusvahendeid. Istutatakse peletavaid taimi. Topitakse käikudesse lõhnataimi ja kala­rappeid, kassijunne ja suitsukonisid.

Selle kõigega mutt kas harjub või läheb arsenalist kerge kaarega mööda. Aiafoorumites soovitatakse taksikoera pidada või, hark löögivalmis, hunniku juures passida. Kõige äärmuslikum kuulda olnud võte on käigud gaasi või bensiiniga täita ja tikk järele visata. Kui selle peale pelgalt mõni kõrvalhoone õhku lendab, on isegi hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles