President käis Tudu soos taastamistöid vaatamas

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
President Kersti Kaljulaid hindas soos pinnast ka laudteest kaugemal. Spordihuvilisena tuntud president ei paistnud peale pikka soos jalutamist üldse väsinud olevat.
President Kersti Kaljulaid hindas soos pinnast ka laudteest kaugemal. Spordihuvilisena tuntud president ei paistnud peale pikka soos jalutamist üldse väsinud olevat. Foto: Ain Liiva

Metsa- ja ka soomajanduses käib pidev võitlus: ühed kuivendavad, teised taastavad, ühed raiuvad, teised istutavad. President Kersti Kaljulaid käis Tudu soos vaatamas möödunud aastal alustatud taastamistöid, mis praeguseks juba ka esimesi tulemusi ilmutavad.

Eile käis Eesti president Kersti Kaljulaid koos looduskaitsespetsialistidega Tudu soos, kus möödunud aastal alustati suuremahulise taastamistööga. Praegune üleujutatud ala ei pruugi küll silmale ilus vaadata olla, kuid hea algus on tehtud.

Kersti Kaljulaidi sõnul on soodel lisaks silmailule looduses määramatult tähtis roll. “Sood on looduslikud süsihappegaasi sidujad. Alad, kust on turvast juba varasemalt kaevatud, hakkavad toimima vastupidiselt ehk gaasi eritama,” kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles