Jaga ERM-iga naadisupi või nurmenukutee lugu ja retsepti

Inna Grünfeldt
Copy
Merikapsas sobib toidulauale.
Merikapsas sobib toidulauale. Foto: Toomas Kukk

Naadisalat, oblikasupp või nurmenukutee – jaga ERM-iga oma taimetoidulugu.

Aiataimede kõrval koguvad meie toidulaual üha enam populaarsust need, mis kasvavad hoopis aia taga. Eesti rahva muuseum ootab retsepte, kirjeldusi ja pilte metsikutest toidutaimedest, et talletada tuleviku tarbeks, kust ja mida me tänapäeval korjame ning mida sellest valmistame. 

"Vabas looduses kasvavate taimede lehti, varsi, juuri ja vilju on toiduks tarvitatud läbi aegade, kord rohkem, kord vähem. Praegu on need aga toidulisana taas populaarseks muutunud, osalt tervislikkuse, paraneva keskkonnateadlikkuse või ka lihtsalt eksootilisuse pärast," rääkis ERM-i kuraator Liisi Jääts.

Muuseum on varemgi toidutaimedest lugusid kogunud, aga keskendunud seni marjadele, seentele ja pähklitele. "Seekord huvitavad meid juured, lehed, varred, kasvud ja muu selline. Nii vanad, päritud teadmised kui ka iseleiutatud, raamatust või internetist loetud ja järele proovitud retseptid," lisas Jääts.

Täpsemad suunised ja kontaktid lugude ning piltide muuseumiga jagamiseks leiab ERM-i kodulehelt. Põnevat lugemist pakub ka ERM-i värske blogilugu, mis sisaldab muu hulgas kahte sajanditetagust taimetoiduretsepti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles