Tapa valla raamatukogude lugejaks saab interneti kaudu

Inna Grünfeldt
Copy
Tapa linnaraamatukogu.
Tapa linnaraamatukogu. Foto: Eva Klaas

Nüüd saab Tapa valla raamatukogude lugejaks registreeruda ka interneti vahendusel, kasutades ID-kaarti.

Tapa valla raamatukogud kasutavad raamatukogude info- ja kataloogisüsteemi RIKS ja saavad tänu sellele lugejatele Lääne-Virumaal ainsana sellist teenust pakkuda.

Tapa vallaraamatukogu direktor Kersti Burk ütles, et mõttes oli netipõhine lugejaks registreerimine olnud juba mõnda aega, ent selle elluviimist oli kiirendanud eriolukord. Edukalt läbiti katseperiood ja nüüd on teenus käibel. "Meil on väga tubli arendaja Deltmar OÜ, kes arvestab raamatukogude soovitusi," nimetas direktor. "Loodame, et uus võimalus lugejatele meeldib. Huvi igatahes on." 

Tapa valla raamatukogudes lugejaks registreerumise taotluse saab täita veebilehel https://lugeja.raamatukogud.ee. Tuvastanud ennast ID-kaardiga, tuleb täita kontaktandmete vorm ja andmed kinnitada digiallkirjaga ning ongi lugejaks registreerumise avaldus raamatukogule edastatud. Kinnitusmeil koos allkirjastatud kasutamise eeskirjadega saadetakse lugeja meiliaadressile. "Nii lihtne see ongi," märkis direktor.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa ütles, et Lääne-Virumaa keskraamatukogu ja teised maakonna raamatukogud, kes kasutavad süsteemi URRAM, ootavad seda nüüdisaegset võimalust ammu pikisilmi, kuid paraku on soovist vähe, kui puuduvad tehnilised võimalused. "Meie raamatukogu lugejaks saab registreerida kodulehel, aga allkirja peab andma kohapeal," nimetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles