Kolumn: lauluväljakule Virumaalt lahkumata

Martin Nõmm
Copy
Martin Nõmm.
Martin Nõmm. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 17. mail lõppes Eestis eriolukord. Mõned päevad enne tuli ka meie koorile, noorte segakoorile Vox Populi kutse seda lauluga tähistada, kontserdiga “Kevad tuli teisiti”.

Kontsert tõigi Tallinnas kokku tuhanded lauljad laulma “Isamaa ilu hoieldes”, ilma kohale tulemata. Olles eriolukorra tõttu käinud pealinnakoori proovis videokõne kaudu juba kaks kuud ühe Virumaa metsa äärest, polnud “kaugelt” laulmine midagi liig kummalist. Küll aga oli tähelepanuväärne, et vana head laulupeotunnet võis kogeda ka arvuti taga istudes või end telefoniga filmides.

Proovid algasid reedel. Iga laulja pidi kindlal kellaajal olema ühenduses nii tavalise telefonikõne kui ka videokõne kaudu. Telefonist tulid meile Aarne Saluveeri juhised ja ka Ivo Linna raju esitus, millele julgelt kaasa laulda sai. Kõnes ühinesid meie hääled virtuaalkooriga ja videost oli näha kaaslauljaid. Iga päev oli muhe vaadata, kes millistes oludes kollektiiviga ühineb. Näha oli noori ja väärikaid üksi või mitmekesi, nii töö- kui ka rahvarõivais, autodes, köökides, kabinettides, tiigi ääres. Keegi kedagi väga ei tundnud, aga teiseks proovipäevaks olid vähemalt näod tuttavad ja alati saatsid proovi lõppu sõbralikud lehvitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles