Valge paabulind uhkeldab talu hoovil

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Uhke eksootiline lind ootas saba avamiseks külaliste lahkumist.
Uhke eksootiline lind ootas saba avamiseks külaliste lahkumist. Foto: Heli Napp

Kujutlus majesteetlikust paabulinnust taluhoovil tekitab kõigepealt võõritusefekti. Enamasti on neid linde mõnes ajaloolises filmis lossihoovi kaunistamas nähtud. Nüüd saab oma maakonnas erilist valget lindu imetleda.

“Vihmase ilmaga pole mõtet tulla,” ütleb lindude omanik Heli Napp, kes on tegusa naisena mitmeti tuntud, kuid eelkõige kui Läsna rahvamaja juhataja. Kuna eesmärk on paabulindu näha ja pildistada teda siis, kui linnu saba on lehvikuks lahti löödud, soovitab perenaine valida päikeselise päeva. Raske ülesanne sel mitmeti keerulisel kevadel, kuid ühel sirava päikesega ennelõunal oleme fotograafiga Loobus Heli Napi juures Suuretüki talu hoovil.

Püha püss, kus on ikka sulelisi, ja meie tulime pelgalt valget imelindu kaema! Perenaine ei oska isegi täpselt öelda, mitu lindu tal kokku on, ja arvab et oma 70–80 tuleb ära. Eri tõuge ei oska ta samuti kokku arvata ja loeb, mis liiki linnud hoovis ringi siblivad: kanad, pardid, haned, kalkunid, faasanid ja paabulinnud. Osa aedikutes, teised tarandikus, siis veel tiigi kaldal ja keegi haub koguni kasvuhoonenurgas uut pesakonda välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles