Väike kunstitüdruk loob pintsliga võlumaailmu

Inna Grünfeldt
Copy
Noore kunstniku loodud portreed pakatavad rõõmust.
Noore kunstniku loodud portreed pakatavad rõõmust. Foto: Alge Sard

Esmaspäeval avatakse Uhtna raamatukogus “kunstinäitus”. Jutumärgid on sõna ümber sellepärast, et Nora teeb alles esimesi, aga väga tublisid samme kunstirajal.

“Oleme igal aastal näitusega tutvustanud lapsi, kes kooli lähevad,” ütles Uhtna raamatukogu direktor Inge Pikkoja. “Sel aastal saab Nora kogu au endale. Rääkisime õpetaja Algega juba sügisel, et teeks Nora näituse, ja kui tuli viirus, siis oli selge, et saabki teha ainult Nora näituse,” selgitas ta. Teiste laste tegemisi tutvustatakse lasteaia lõpuõhtul.

Nora on seitsmeaastane Varudi küla tüdruk. Ta lõpetab lasteaia ja läheb kooli. Lasteaia kõrvalt õpib Nora Athena Maja huvikooli maalistuudios. Tema õpetaja Alge Sard ütles, et Nora on noor kunstnik, kes loob värvi ja pintsliga võlumaailmu. “Võrratu koloriit, hoogsad pliiatsijooned ja helged mõtted,” iseloomustas ta tüdruku loomingut.

Inge Pikkoja sõnul laseb ruumikitsikus eksponeerida ainult kaheksa kunstitööd ja kolm voolimistööd. “Võib juhtuda, et Nora teeb nädalavahetusel midagi väikest veel juurde,” lausus ta.

Nora näituse plakatit kaunistab tema autoportree.
Nora näituse plakatit kaunistab tema autoportree. Foto: Uhtna raamatukogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles