Riigigümnaasiumi tulek muudab aadresse

Andres Pulver
Copy
Rakvere riigigümnaasium ­ehitatakse L. Koidula tänava peale, mistõttu muutuvad kõigi selle tänava majade aadressid. Kui volikogu otsustab aga pikendada Vabaduse, mitte Laia tänavat, saavad uue aadressi kõik ­Vabaduse tänava hooned.
Rakvere riigigümnaasium ­ehitatakse L. Koidula tänava peale, mistõttu muutuvad kõigi selle tänava majade aadressid. Kui volikogu otsustab aga pikendada Vabaduse, mitte Laia tänavat, saavad uue aadressi kõik ­Vabaduse tänava hooned. Foto: Vladislav Musakko

Eeldatavalt järgmisel kevadel algav riigigümnaasiumi ehitus sunnib Rakvere linnavõimu mõtlema tänavanimede muutmisele, sest uus koolihoone ehitatakse ju keset tänavat.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop selgitas, et L. Koidula tänava ringtee ja Keskväljaku vahele jääv osa peab saama uue nime, sest riigihalduse ministri määruse kohaselt tuleb liikluspinda käsitleda mitme eraldi objektina ja määrata objektidele eri kohanimed juhul, kui tee ei ole katkematult läbitav. L. Koidula tänavaga aga nii juhtub.

Linnavalitsus tegi ettepaneku muuta tänavanimesid nõnda, et L. Koidula tänava nimi säiliks tänava lõunapoolsel osal, Keskväljaku ja ringtee vaheline osa aga muutuks osaks Laiast tänavast. “Sellisel juhul oleks vaja muuta 44 aadressi,” lisas Miltop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles