Festival Baltoscandal avalikustas kava

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Baltoscandal toob Rakveresse omanäolised kunstnikud ja kollektiivid. Domineerivaks saavad kevadel Eestis toimuma pidanud esietendused. 
Baltoscandal toob Rakveresse omanäolised kunstnikud ja kollektiivid. Domineerivaks saavad kevadel Eestis toimuma pidanud esietendused. Foto: Baltoscandal

Seekordne festival Baltoscandal tuleb teisiti – nagu enamik asju praeguses ajas. Aga ta tuleb. Nagu juba 30 aastat.

Järjekorras 16. festivali kava põhimõtted olid korraldajate sõnul koos juba aasta alguses ja mõningaste muudatustega jõudsid need avalikkuse ette 1. mail.

"Meie jaoks oli tähtis tuua esile need kunstnikud ja lavastused, kes olid esialgselt Baltoscandali kavas. Oleme väga tänulikud ja uhked kunstnike ja kollektiivide üle, kes meiega selle tee läbisid, meid usaldasid ning kellega loodame kohtuda Eestimaa lavadel tulevikus," rääkis festivali kunstiline juht Priit Raud.

"Kuu aega pärast eriolukorra kehtestamist oli põhimõtteliselt selge, et sellel kevadel Eestis enam teatrites esietendusi ei tule, ning ka see, et Baltoscandal tavapärasel kujul muu maailma teatri- ja tantsutegijatega ei saa toimuda. Otsustasime teha mõtetes restardi ning pöörasime pead kodumaiste tegijate poole," sõnas Priit Raud.

Tulemusena sündis festivali erakorraline kava, kus domineerivad kevadel Eestis toimuma pidanud esietendused. Neid on üheksa. Lisaks õnnestus korraldajatel esialgsest kavast alles jätta kaks sinna valitud Eesti lavastust, kolm erakordset teatriteemalist filmi ja üks installatsioon välismaalt. 

Festivalil esietenduvad järgmised lavastused: Karl Saksa "Planet Alexithymia", eˉlektroni "Romeo & Julia #5", Liis Varese ja Sõltumatu Tantsu Lava "Sinust saab tantsija!",  Jarmo Reha "WhiteWash", Anatoli Tafitšuki ja Emer Värgi "K O O S", Andres Noormetsa ja Rakvere teatri "Alibi", Sveta Grigorjeva "TEKHNE", Karl Koppelmaa ja teatri KELM "Stendhali sündroom" ning Valters Sīlise ja Vaba Lava "Mul oli nõbu".

Rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal toimub 1.-4. juulil Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles