Soome meisterklubisse siirdunud noor­korvpallur püsib põhjanaabrite juures

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kiur Thomas Vehmanenil (palliga) on selja taga poolik võistlushooaeg Soome korvpalli meistermeeskonnas Kauhajoki Karhu Basket.
Kiur Thomas Vehmanenil (palliga) on selja taga poolik võistlushooaeg Soome korvpalli meistermeeskonnas Kauhajoki Karhu Basket. Foto: Erkki Hautaviita/Eh Kuvat

Eelmisel suvel Soome valitseva korvpalli meistermeeskonnaga Kauhajoki Karhu Basket kahe aasta pikkuse lepingu sõlminud rakverlasest tagamängija Kiur Thomas Vehmanen esindab sama tiimi ka uuel hooajal.

“Natukene on lahtine, aga hetkeseisuga küll,” kinnitas Vehmanen.

Tema sõnul leping klubiga kehtib, kuid samas ihkab ta rohkem mänguaega, kui seda on siiamaani võimaldatud. Põhjus, miks rakverlast vähe platsile lasti, on samas mõistetav – meeskond komplekteeriti sedavõrd tugevana, et paaril tiimi kuulunud noormängijal avanes napilt võimalusi kogenud pallurite varjust esile tõusta. “Kõvemad vennad olid ees. Välismängijaid vangerdati palju, ning kui ikka tuuakse NBA-st sulle mees ette, siis on nagamannil keeruline,” rääkis Vehmanen. “Eks see oli treeneri valik ja lepingut sõlmides natuke ette teada.”

Enne võistlushooaja katkestamist märtsis hoidis Karhu Basket 12 meeskonnaga kõrgliiga turniiritabelis 36 kohtumisest saadud 28 võiduga kolmandat kohta. Vehmanen pääses põhirivistusse 16 mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles