Ubja lähistel varises sisse vana kaevanduskäik

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vana kaevanduskäigu tõttu tekkinud langatus Ubja küla lähistel on nii suur, et lisaks Rakvere vallavolikogu esimehele Peep Vassiljevile mahuks sinna väiksem traktor.
Vana kaevanduskäigu tõttu tekkinud langatus Ubja küla lähistel on nii suur, et lisaks Rakvere vallavolikogu esimehele Peep Vassiljevile mahuks sinna väiksem traktor. Foto: Ain Liiva

Ubja vanas põlevkivikaevanduses on maa sisse auke tekkinud varemgi, kuid pinnas on varisenud ventilatsioonišahtide kohal, mis pole läbimõõdult suured ja mida saab täita. Sel korral on aga olukord ohtlik ja hull: keset põllumaad haigutab umbes kolmemeetrise läbimõõduga sügav lehter, sest varisema on hakanud kaevanduskäigud.

Olukorra tõsidust sai omal nahal tunda Virumaa Teataja fotograaf, kes sündmuskohta pildistades pealtnäha täiesti tavalisel heinamaal ühtäkki põlvest saati maa alla vajus.

Ubja küla lähistel haigutab põllul umbes kolmemeetrise läbimõõduga lehter, kuhu väiksem traktorgi sisse mahuks, ja isegi asjatundmatu silm märkab samas kõrval lohukesi, mis võivad üleöö muutuda samasugusteks sügavikeks. Lehtri põhjas on näha kaugusesse suunduvaid kaevanduskäike ja oma aja ära elanud toestusmaterjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles