Tänavused lennud lähevad koolilõpuaktustega ajalukku

Copy
Tänavustele lõpetajatele pole sadu kätepaare aplodeerimas. Seetõttu lähevad 2020. aasta lennud kindlasti ajalukku.
Tänavustele lõpetajatele pole sadu kätepaare aplodeerimas. Seetõttu lähevad 2020. aasta lennud kindlasti ajalukku. Foto: Vladislav Musakko

Viirusepuhang ning sellega toimetulek on seadnud omad reeglid ja piirangud ka koolilõpetajatele. Hea uudis on see, et aktused siiski toimuvad – küll piiratud külaliste hulgaga või sootuks ülekandena koduste ja sõprade jaoks.

Elsa Triin Raidla on üks rohkem kui seitsmekümnest Rakvere reaalgümnaasiumi tänavusest abituriendist. “Vaatasin just oma põhikooli lõpupilte ja see tegi kurvaks, sest gümnaasiumi lõpetades ei saa me kogu lennuga ja kõigi sõpradega korraga koos olla, sest meie koolis toimub igale klassile aktus eraldi. Samas on hea, et saab vähemasti oma klassikaaslasi näha,” rääkis Elsa Triin Raidla. “Ei tohi kurval poolel lasta suursündmust varjutada, sest 12 aastat kooli on meie jaoks siiski kõige suurem saavutus seni.”

Koolilõpuriided olid neiul juba aegsasti veebipoest välja valitud, kuid eriolukorra saabudes jättis ta need tellimata. “Nüüd ma neid enam ei taha, sest need said välja valitud hoopis teises keskkonnas ja teistsuguse peo jaoks. Nüüd peab uued valima,” rääkis Elsa Triin. “Küll aga õppisin põhikooli lõpetamisest, et soengu aeg tuleb aegsasti kinni panna. Eriolukorra ajal unustasin selle tühistada, nii et see on olemas ja kehtib.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles