Nii mõnelgi pool näevad vanemad oma lapse lasteaialõpupidu ainult videost

Katrin Uuspõld
Copy
Lasteiad on tänavu viirusohu tõttu lõpupidusid korraldades paindlikud: kes korraldab õuepeo, kes teeb mängupeo ilma vanemateta – head soovid kooliteele antakse igal juhul kaasa.
Lasteiad on tänavu viirusohu tõttu lõpupidusid korraldades paindlikud: kes korraldab õuepeo, kes teeb mängupeo ilma vanemateta – head soovid kooliteele antakse igal juhul kaasa. Foto: Marko Saarm

Kui eriolukorra ajal oli kaalukausil ka variant, et tänavused kooliminejad lõpetavad lasteaia ilma peota, siis nüüdseks on selge, et enamikus lasteaedades on siiski pidu plaanis. Tõsi, külaliste arv on piiratud, pidu peetakse sootuks vanemateta või vabas õhus – kuidas lasteaed õigeks peab.

Tapa lasteaias Pisipõnn on sel nädalal pea iga päev lõpupidu: üks pidu päevas ja lõpetavaid rühmi on neli. Lasteaia direktor Tea Välk rääkis, et mänge on plaanitud terveks päevaks, kuid pidamata ei jää ka aktus. “Vanemad paraku peole tulla ei saa, kuid kõik filmitakse üles ja vanemad saavad hiljem vaadata,” ütles ta.

Veltsi lasteaed-algkooli lasteaiaosa lõpetavad tänavu viis last ning neile ja nende vanematele korraldatakse pidu lasteaias. “Teeme seda pidulikult, koos tordisöömisega, tahame, et lapsed tunneksid end sel päeval eriliselt. Ainus muudatus eelmiste aastatega võrreldes on see, et vanavanemad ja sõbrad ei saa lõpupeole tulla, ainult vanemad,” rääkis Veltsi lasteaed-algkooli juhataja Egle Neuhaus. Peol plaanitavaks etteasteks valmistuvad lapsed kõik kodus: muusikaõpetaja on teinud videod, mille järgi lapsed kodus harjutavad, ning ühe korra enne pidu saavad nad ka koos läbi laulda.

Rakvere Kungla lasteaia direktor Liidia Bobkova ütles, et kolmest rühmast kaks lõpetavad lasteaia pidulikult mängupeoga õues, kus saavad olla ka vanemad, ning üks rühm otsustas lõpupeo pidada hoopis augustis, kui piirangud on loodetavasti leebemad.

Viru-Nigula valla lasteaias Kelluke lõpetab kokku viis rühma Aseris, Viru-Nigulas ja Kundas. Neist kahes väiksemas on mängupeod siseruumides koos õpetajaga ning juhtkond annab üle lõputunnistused. Suuremad rühmad teevad aga koos vanematega peo lasteaia õues. “Aseris on kõik kooli minevad lapsed harjutanud esinemiseks laule, teistes rühmades aga korratakse neid laule, mida on varem õpitud,” rääkis lasteaia direktor Tatjana Vallaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles