Rakvere teatri viimane otseeeter: Priit Raud ja Baltoscandal

Inna Grünfeldt
Copy
Priit Raud.
Priit Raud. Foto: Alissa Šnaider

Eriolukorrast sündinud Rakvere teatri veebikohtumistele otseeetris paneb homme kell 19 punkti rahvusvahelise etenduskunstide festivali Baltoscandal kunstiline juht Priit Raud.

Priit Raud, kes on festivali kunstiline juht alates 2003. aastast, räägib Baltoscandali toimumise võimalikkusest ja muutustest.

“Tänavune festival on juba ette eriline, sest 1. mail me kuulutasime välja kava, millega töötasime poolteist aastat. Kohe väljakuulutamise hetkel me selle kava ka tühistasime. Aga tänase seisuga festival toimub,” kõneles Priit Raud.

“Mis toimub ja miks – need on küsimused, millest tahaks rääkida. Samas räägin kindlasti ka ümbritsevast elust, sest see ju annab mõtlemisainet. Ootan väga küsimusi, kuigi karta on, et kõigile küsimustele ma vastata ei oska. Aga mulle meeldivadki rohkem küsimused kui vastused,” lisas Baltoscandali juht.

Küsimusi saab ette saata Rakvere teatri Facebooki kaudu, kirjutades ürituse postituse kommentaaridesse või teatri sõnumitesse. Otseeetri ajal on võimalik küsimusi postitada live’i kommentaaridesse.

Iga kahe aasta tagant korraldatav festival toimub tänavu 16. korda. Baltoscandal on vanim rahvusvaheline teatri- ja etenduskunstide festival nii Eestis kui ka Balti riikides – esimesest Baltoscandalist möödub tänavu 30 aastat.

Pärnus alguse saanud festivali korraldab alates 1994. aastast Rakvere teater. Sel aastal toimub festival Rakvere linna eri paigus 1.–4. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles