Pisarad ja tuntud nali kohtusaalis

Toomas Herm
Copy
Kohtusaalis kuuleb igasuguseid lugusid.
Kohtusaalis kuuleb igasuguseid lugusid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna jätkus Rakvere kohtumajas protsess Damara üle, keda süüdistatakse 2018. aasta oktoobris elukaaslase Reinu pussitamises ja seega talle eluohtliku kehavigastuse tekitamises. Kohtus lahti rullunu võinuks olla finaaliks suhtedraamast jutustavale filmile.

Lähisuhtevägivallajuhtumi arutamine jõudis täna kohtuvaidluse staadiumi. Prokurör Marge Voogma tunnistas, et tegemist on analoogsetest mõneti erineva juhtumiga, sest kui tavaliselt üritab süüdistatav karistusest pääsemiseks esitada kohtukulli ees juhtunust mitu versiooni, siis nüüd ei ole mitte süüdistatava, vaid kannatanu ütlused ebausaldusväärsed.

Kannatanu Rein, kes on korduvalt kohtulikult karistatud ja vanglaleibagi maitsnud, rääkis lühidalt kokku võttes kriminaalidega seostatud habemega naljaga sarnaneva loo. Naljas väidab tapja korrakaitsjatele, et tema ohvrit ei pussitanud, vaid ohver kukkus ise noa otsa, ja nii mitu korda järjest.

Tegelikus elus rullusid sündmused lahti 2018. aasta 28. oktoobri õhtupoolikul Tamsalus Vasara tänava korteris. Sel õhtul sai häirekeskus viis kõnet, kus kord väideti, et Reinu on pussitatud, kord jälle lükati see väide ümber. Põhiline helistaja oli Rein, kuid sõna sai ka Damara.

Sel õhtul käis politseipatrull korrakaitsjatele juba ammu tuttavas korteris kahel korral. Esimesel mundrikandjad ei tuvastanud, et kedagi oleks pussitatud. Hilisõhtul pidas päästekorraldaja järjekordse kõne puhul vajalikuks saata patrulli uuesti välja. Sedapuhku leidsid politseinikud korterist Reinu, kelle rinnahaav oli selgesti näha. Samuti olid eluruumis mitmel pool veretilgad.

Rein väitis korrakaitsjatele, et oli pliidi juures pelmeene lõigates ise noa otsa kukkunud. Haiglas aga ütles, et oli kukkunud noa otsa kartuleid koorides.

Pikemalt saab lugeda reedesest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles