Ehitus sulges lähipäevadeks Võsu peatänava

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võsu Mere tänav on tööpäevadel suletud, kuid järgmise nädala lõpuks loodetakse ehitustööga valmis saada.
Võsu Mere tänav on tööpäevadel suletud, kuid järgmise nädala lõpuks loodetakse ehitustööga valmis saada. Foto: Ain Liiva

Haljala vallavolikogu esimees Vello Väinsalu, kelle eraettevõtlusega on osaliselt seotud Võsu Mere tänava sulgemine, ütles, et ringi liikuv jutt, nagu jääks tänav suletuks jaanipäevani, on liialdus.

“Tegelikult juba järgmise nädala lõpuks saab tänava avada,” rääkis ta. “Ja praegu on Mere tänav suletud vaid tööde tegemise ajal ohutuse tagamiseks, puhkepäevadel pääseb sealt läbi.”

Enne Võsut on suurte maanteede ääres sildid, mis hoiatavad kuni 21. juunini kestvate piirangute eest – küllap kohalikud elanikud neist siltidest kohkusidki.

Võsu alevikus on Mere tänav väga oluline tuiksoon, mille sulgemine teatud kohtades tähendaks kuue-seitsme kilomeetri pikkust ümbersõitu. Ka oluliste objektide, näiteks bussijaama või poe juurde pääsemise puhul. “Praegune sulgemine liiklust täielikult ära ei lõika, on võimalik ümber sõita,” toonitas Väinsalu.

Tema sõnul on sulgemise põhjuseks kanalisatsiooni ehitus ja see on omakorda seotud Väinsalule kuuluva kinnistuga. “Tulevikus tekib sinna kolm uut tänavat suunaga Mere tänavalt ranna poole,” rääkis Vello Väinsalu. “Praegu kulgeb trass diagonaalis läbi kinnistute. Tegelikult peaksid sellised rajatised asuma ikka munitsipaalmaal, antud juhul tänavate all. Lisaks minu krundile saab uue trassi viis kinnistut ja just nendeni viivate torude paigaldamise pärast ongi Mere tänav ajutiselt suletud.”

Väinsalu kinnitas, et kõik kooskõlastused ja load on tänava sulgemiseks olemas. “Tahtsime töödega juba aprillis ühele poole saada, aga koroonakriis lõi asja sassi. Praegu Võsul veel võõras rahvas ei liigu, ma loodan, et selle mõnepäevase sulgemisega suurt tüli ei teki,” lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles