Kadrina volikogu pooldas keskkonna­mõjude hindamist

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Uku liivakarjäär asub Ohepalu-Viitna oosistiku kirdeosas metsamaal, kus maapinna reljeef on hästi liigestatud: vahelduvad kitsad seljandikud, mõhnad ja lohud.
Uku liivakarjäär asub Ohepalu-Viitna oosistiku kirdeosas metsamaal, kus maapinna reljeef on hästi liigestatud: vahelduvad kitsad seljandikud, mõhnad ja lohud. Foto: Arvo Meeks

Tariston AS esitas keskkonnaametile loa saamiseks taotluse, et asuda kaevandama Uku liivakarjääris, ning see edastati Kadrina vallale tutvumiseks ja arvamuse andmiseks.

Uku liivakarjääri mäeeraldis asub koos teenindusmaaga Arbavere ja Uku külas riigile kuuluval kinnistul. Ligipääs karjäärile on Tapa–Loobu teelt. Suur osa mäe­eraldise maaalast on kaetud metsaga, mis enne tööde alustamist maha võetakse. Taotletava tegevusega muudetakse looduskeskkonda ja pinnareljeefi, kaevandamise järel on kavas korrastada territoorium uue väljanägemise ja funktsiooniga maastikuks.

Volikogu otsustas teha ettepaneku keskkonnamõju hindamise korraldamiseks Uku liivakarjääri maaalal, et selgitada välja kaevandamisega kaasnev keskkonnamõju, sealhulgas mõju inimeste tervisele, heaolule, varale või kultuuripärandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles