Vaba Lava hakkab otsima teatri ja tehnika kokkupuutepunkte

Inna Grünfeldt
Copy
Narva Vaba Lava teatrikeskus hakkab tegelema tehnoloogilise innovatsiooniga teatris.
Narva Vaba Lava teatrikeskus hakkab tegelema tehnoloogilise innovatsiooniga teatris. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Vaba Lava teatrikeskus hakkab partneritega Eestist ja Venemaalt looma keskust, kus saavad kokku tehnoloogiline innovatsioon ja teater ning peaksid sündima uued lahendused nii teatrilavale kui ka mujale.

"Meil on Narvas tänapäevane etenduskunstide keskus. Tahame, et teater muutuks innovaatiliseks ja koostöös Peterburi partneriga katsetada, kuidas teha etendusi kahel pool piiri korraga," ütles Vaba Lava juht Märt Meos.

Algselt pidi sellel suvel toimuva festival On the Edge just kahel pool piiri: Narvas ja Jaanilinnas, kuid koroonaviirus pani tegijad uude ja ootamatusse, kuid just tehnilisi lahendusi soosivasse olukorda ning etendused kolisid linnaruumist veebi.

Juuli lõpuni pakutakse On the Edge'i ja Totška Dostupa koostöös publikule veebipõhiseid kogemusi: vaatajad saavad teatritegemisse sekkuda ning tänu sellele nihutatakse tänapäevase teatri piire. Kokku on etendusi 11. Kolm neist on otseselt seotud Narva, selle lugude ja legendidega.

Veebiüritustega saab alguse kolm aastat kestev teatri tehnoloogilise innovatsiooni koostööprojekt "New Technologies and Innovation in Theatre", mida rahastab Eesti-Vene koostööprogramm 439 111, 80 euroga. Projektis osaleb 12 organisatsiooni, kellega koos luuakse Vaba Lava Narva teatrikeskusesse unikaalne kompetentsikeskus. Projekti juhtivpartner on SA Vaba Lava. Venemaalt löövad kaasa Totška Dostupa ja Baltiski Dom.

Eesti-Vene programmi 2014–2020 eesmärk on edendada piiriülest koostööd Eesti vabariigi ja Venemaa föderatsiooni vahel, et soodustada sotsiaalmajanduslikku arengut mõlemal pool ühist piiri. Programmi koduleht on www.estoniarussia.eu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles