Rakveres suri lapseootel naine

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Leinaküünlad.
Leinaküünlad. Foto: Madis Veltman

Teisipäeval suri Rakveres 38-aastane rase naine, ka viiekuust loodet ei õnnestunud päästa.

AS-i Rakvere Haigla juht Ain Suurkaev kinnitas, et selline sündmus on toimunud. Haiglajuht ei soostunud üksikasju täpsustama.

Virumaa Teatajale teadaolevalt hakkas naisel kodus halb, ta kukkus kokku ja seejärel teadvusele ei tulnud. Väga raskes seisundis naisele kutsuti kiirabi.

AS-i Karell Kiirabi juhatuse liige Lenne Rätsep rääkis, et sündmusele saadeti kaks kiirabibrigaadi ja reanimobiil.

"Esialgu kaasati Tapa arstibrigaad, mis oli aga hõivatud. Samuti oli kõrge prioriteediga väljakutsel Jõhvi arstibrigaad. Kaasati mõlemad lähedal olnud arstibrigaadid, paraku olid aga mõlemad hõivatud," ütles Rätsep.

Kohale sõitsid kaks Rakvere kiirabi, reanimobiil hakkas Rakveresse liikuma Tallinnast.

"Reanimobiilibrigaad konsulteeris arstiga Põhja-Eesti regionaalhaiglast, kes juhendas, konsulteeris ja abistas brigaadi sündmuskohal," sõnas Rätsep. Juhatuse liige lausus, et kogu piirkonna kiirabiressurss oli kaasatud.

Naine suri teel haiglasse. Tema surnukeha viidi lahkamisele, kus selgitatakse välja surma põhjus.

AS-i Karell Kiirabi juhatuse liige lausus, et kuna juhtum polnud tavapärane, on nad enda brigaadi kuuele liikmele pakkunud kriisituge – psühholoogilist tuge ja nõustamist. "Inimesed on superviseeritud. See on brigaadile täpselt sama traumeeriv kui igale inimesele, kes sellele sündmusele oleks reageerinud," märkis Lenne Rätsep.

Perele kriisinõustamisabi pakkumise kohta lausus Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket, et neile pole juhtumi kohta infot tulnud. "Võtame perega ühendust ja pakume esimesel võimalusel neile abi," lubas Suun-Deket.

2013. aastal viidi Rakvere haiglasse väga raskes seisundis rase naine, kelle elu ei suutnud arstid päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles