Lääne-Virumaal on kolm ametlikku supluskohta

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Veekvaliteeti jälgitakse kolmes Lääne-Virumaa suplusrannas: Võsu rannas (fotol), Karepa laagri supluskohas ja Kunda rannas.
Veekvaliteeti jälgitakse kolmes Lääne-Virumaa suplusrannas: Võsu rannas (fotol), Karepa laagri supluskohas ja Kunda rannas. Foto: Ain Liiva

Esmaspäeval algaval suplushooajal avatakse Lääne-Virumaal kolm ametlikku supluskohta: Võsu rand, Karepa laagri supluskoht ja Kunda rand. Veekvaliteedi seiret tehakse tänavusel hooajal Eestis 85 supluskohas, millest 37 on mererannad ja 48 siseveekogud.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna peaspetsialisti Lembi Tiksi sõnul on suurim muudatus see, et enam ei nõuta avalikes supluskohtades riietuskabiinide, tualettruumide ja prügiurnide olemasolu.

Supluskohad peavad olema suplushooajal hooldatud ja korrastatud. Supluskohas on alati olemas suplejatele nähtavas kohas suplusvee kvaliteedi info ja supluskoha valdajate kontaktandmed.

Kuna inimesed on harjunud suplemas käima ka avalikes looduslikes veekogudes, tuleks suplejail alati ka ise vee puhtuses veenduda. Terviseamet paneb inimestele südamele, et veekogu sobivuses on põhjust kahelda näiteks siis, kui vees on näha mistahes materjalist hõljuvaid esemeid, õlikihti või on vesi läbipaistmatu, ebatavalist värvi, ebatavalise lõhnaga või kui veekogu lähedal asub võimalik reostusallikas, nagu kanalisatsiooni väljalasketoru või sadam.

Supluskohtade veekvaliteedi andmetega on suplushooaja jooksul võimalik tutvuda terviseameti kodulehel. 

Terviseamet jälgib kahe indikaatorbakteri Escherichia coli (kolibakteri) ja sooleenterokokkide hulka.  

Suplushooaja avamiseks 1. juunil on valmis 53 supluskohta, mille rannad on heakorrastatud ning mille veekvaliteet vastab kõikjal nõuetele. Ametlik suplushooaeg kestab 31. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles