Suvised Rakvere Kolmainu kiriku orelikontserdid kõlavad kolmapäeviti

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere Kolmainu kiriku orel kõlab kuulajate rõõmuks ka tänavu suvel: igal kolmapäeva õhtul kell 18.
Rakvere Kolmainu kiriku orel kõlab kuulajate rõõmuks ka tänavu suvel: igal kolmapäeva õhtul kell 18. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

"Rakvere orelisuvi" on kontserdisari, mille kontserdid toimuvad Kolmainu kirikus juba 12. korda. Terve suve jooksul saab kord nädalas kuulda ühte kontserti, kuid tänavu uuel ajal: kui varasemalt on orelimuusika kõlanud laupäeviti, siis sel suvel heliseb see kiriku võlvide all kolmapäeviti algusega kell 18.

"Oleme muutnud aega, sest suvisel nädalavahetusel on Rakvere elanikud suuresti linnast väljas ja turiste satub juhuslikult. Kesknädalal on aga enamikul inimestel võimalik peale tööpäeva võtta see aeg kuulata kvaliteetset muusikat ning nautida Eesti orelimeistrite vendade Kriisade suurima ja kõrgelt hinnatud oreli helisid," rääkis EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu.

Toompuu nentis, et Eesti orelikunstnike jaoks on "Rakvere orelisuvi" juba kindla kvaliteediga kontserdisari, millest meie tipud hea meelega osa võtavad. "Aasta-aastalt on kontserdisarja kvaliteet tõusnud ja üha enam on ka piiri tagant inimesi huvitatud meil mängimisest. Sel aastal on see küll raskendatud ja ilmselt meie planeeritud Saksamaa ja Peterburi välisartistide kontserdid asendame Eesti organistide kontsertidega," lisas ta.

Sel kolmapäeval kell 18 on esimene kontsert, mille annab organist Kristel Aer. Teistel kolmapäevadel mängivad Svetlana Kekiševa, Gustav Leo Kivirand, Brigitta-Selestine Petropavlova, Aivar Sõerd, Anneli Klaus, Tiia Tenno, Marju Riisikamp, Külli Erikson, Tuuliki Jürjo, Ulla Krigul.

Kontsertidele on tänu Rakvere linnavalitsuse ja kultuurkapitali Lääne-Virumaa eksperdigrupi toele prii sissepääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles