Hooldekodu juhi hinges on mure endisest suurem

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Eilsest uued reeglid: haiglates ja hooldekodudes kehtinud külastuspiirangul on kriips peal. Rakvere haiglas (pildil) palutakse külastusvõimalusse suhtuda targalt.
Eilsest uued reeglid: haiglates ja hooldekodudes kehtinud külastuspiirangul on kriips peal. Rakvere haiglas (pildil) palutakse külastusvõimalusse suhtuda targalt. Foto: Ain Liiva

Eilsest leevendati hooldekodudes ja haiglates kehtinud külastuspiirangut. Inimestel on taas lubatud oma lähedastele külla minna. Uudis on südantsoojendav, kuid mõnedki asjaosalised tunnistavad, et hing on raske. Avanenud võimalust palutakse kasutada targalt.

Kui saabus valitsuse lubadus avada hooldekodude uksed lähedastele, kerkisid Tammiku Kodu juhataja Ülle Allika pea kohale murepilved. “Anname endast parima, aga hinges on raske,” nentis Allika.

Kuigi koroonaepideemia kõrgajal olid hooldekodude majad lukus, lipsas ränk viirus neist paljudesse sisse oma laastamistööd tegema. Ka praegu pole oht kuhugi kadunud, aga loodetakse sellele, et külalised täidavad reegleid ja kasutavad kaitsevahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles